Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър bgonairВ живота си имам само две зависимости.

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър bgonairВ живота си имам само две зависимости.
Коментари Харесай

Василев: Ако бях премиер, щях да предложа намаляване на данъците в България

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър bgonair

В живота си имам единствено две зависимости. Те са от двете ми прелестни дъщери, както и от моята фантазия да видя България съвременна и просперираща страна. За тази фантазия съм работил още като студент и имам вяра, че тя ще се сбъдне. Това разяснява Николай Василев на първата конференция на Има Такъв Народ след успеха на изборите в неделя.

Най-озадачен и отчаян съм, че получих най-вече офанзиви точно от десния бранш, тъй като това съгласно мен са мои съидейници и смятам това за другарски огън. През целия си живот съм се определял като десен реформаторски икономист и евентуално съм по-голям модернизатор от всички, които се назовават десни, сподели той.

Основните ми цели и полезности, които щях да ползвам са на десните партии в България, на чиято поддръжка се надявах. Ето и правилата:

западна ориентировка на страната

господство на закона

промяна в правосъдната система

независимост за медиите - значимо е не държавното управление да има медийна независимост, а медиите да имат държавна независимост.

независимост за бизнеса - в България човек повече в никакъв случай не трябва да се опасява, че някой ще му отнеме бизнеса или администрацията ще го рекетира

също по този начин съм последовател на парламентарната република

Един претендент за министър председател би трябвало да схваща от всичко. Моята мощ е икономическата политика. Затова създадох един документ, който е дълъг 68 страници за в този момент и след дълъг размисъл взех решение да не го обявявам целия. Той се назовава " Модернизирай България " и това са стопански цели, уточни Василев.

В този документ имат принос и претендентите за министри, които направиха своите забележки и допълнения. Знам, че би трябвало да се съветва и с останалите партии, по тази причина го назовавам просто документ, разяснява той.

В понеделник Слави Трифонов в своята тирада прочете 14 целта. Това не е цялостна стратегия. Той няма по какъв начин в една тирада да прочете 214 целта, мисля, че се схваща това. В този документ има към 300 целта и аз също не мога да ги прочета в този момент. Документът би трябвало да се гледа в неговата целокупност като идеология и философия, платформа. Днес ще споделя единствено пет целта. Ако можех да бъда министър председател, щях да предложа понижаване на налозите в България както следва - налог облага от 10 на 9 %, налог върху приходите на физическите лица от 10 на 9 %, налог върху банковите лихви от 8 на 0 %, понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 18%, само че Данък добавена стойност за интернационален туризъм 5%, разяснява Василев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР